Australien är med i Eurovision!

Det har hänt något alldeles speciellt inför Eurovision Song Contest 2015. Normalt sett så är det endast länder från Europa (med några få undantag) som får delta i tävlingen, men till 2015 års tävling så har Australien blivit inbjudna! Varför är det då så att ett land som ligger på andra sidan jordklotet vill vara med i Eurovision? Förklaringen är lika enkelt som självklar; australiensarna fullkomligen älskar Eurovision. Varje år sitter stora delar av befolkningen uppe och tittar på tävlingen och har alltid drömt om att få vara med. Nu får de chansen!

Det sägs att det här kommer att vara en engångsföreteelse, att Australien är med. Dessutom kommer de att få vara med och rösta. Anledningen sägs vara det enorma intresset som finns i landet och att Eurovision firar 60 år 2015. Men det finns all anledning att fortsätta ha kvar kopplingen med Australien. Det är ett stort och folktätt land som tillhör ett av de främsta rent ekonomiskt och utvecklingsmässigt, så för intresset för Eurovision i stort är det enormt viktigt att spridas, och att fler utomeuropeiska länder får upp ögonen. Tänk bara om det sprider sig så mycket att USA även de känner att de vill vara med i tävlingen.

Australien skickar inte heller någon duvunge till Wien. Det är en känd och meriterad sångare som representerar landet. Känslan är dessutom att Australien kan göra riktigt bra ifrån sig, de är nämligen direktkvalificerade till final och rankas högt bland oddssättarna. Här kommer deras bidrag..

Related Posts

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.