Bra komiska inslag genom åren

Melodifestivalen får ofta kritik för att vara ganska slätstruken när det gäller de komiska inslagen. Visserligen har det varit ganska dåliga och plumpa skämt genom åren, men så illa som många verkar tycka att det är, är det faktiskt inte. Det är genomgående ganska hög nivå, och det som man som publik behöver tänka på är att det handlar om att ha tajming, och komisk sådan. Dessutom ska de samtidigt styra en enorm apparat, som ses av miljoner av människor och som behöver fungera. Det är med andra ord en rejäl utmaning att vara programledare och komisk samtidigt.

Visst är det så att många gånger så är det inte superbriljanta inslag, men det är inte heller det jag kräver av Melodifestivalen. Jag blir snarare väldigt glatt överraskad när det komiska inslaget är av så hög kvalité att jag håller på att kikna av skratt. Det händer väl inte överdrivet ofta, men jag ser det bara som en bonus till det övriga som jag älskar så högt. Ett komiskt inslag är befriande och underhållande men inte alltid nödvändigt. Dock väldigt välkommet när man överraskas av det!

Jag har ju följt Melodifestivalen i ett antal år nu och har kommit fram till tre stycken tillfällen som jag tycker har varit lite roligare än alla andra. Här kommer de tre, utan inbördes ordning!

Först ut har vi en personlig favorit, Björn Gustavsson!

Sen vet jag att det kanske inte är många som håller med mig, men jag gillade Dolph Lundgren.

Sen är jag ganska svag för Henrik Dorsin och gänget från Grotesco!

Related Posts

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.