Mellopappan – Christer Björkman!

Det finns vissa människor inom Melodifestivalorganisationen som fullkomligen personifierar det som är andan av Melodifestivalen. Den som gör det allra bäst är Christer Björkman. Från att ha varit en hyfsat okänd artist som 1992 vann Melodifestivalen med sin låt ”Imorgon är en annan dag” har han idag blivit den som är synonym med Melodifestivalen. Som festivalgeneral styr han maskineriet kring låtarna och organiseringen och det har han fått kritik för från några håll, kanske befogat ibland då han haft lite väl mycket makt.

Men med Christer Björkman så har Melodifestivalen vuxit till det som den har blivit idag, och resultaten talar sina tydliga språk. 2000-talet har varit en fullkomlig succé om man tittar på intresset för Melodifestivalen, och tittar man på de fyra senaste åren som Sverige skickat bidrag till Eurovision så har det varit närmast sagolikt, men höga placeringar varje gång. Det ser också ut som att det kommer bli en ytterligare hög placering även i år, och det är mycket tack vare Christer Björkmans hårda arbete med att föra fram musik som faktiskt är vinnarmusik.

Sen är Christer Björkman också en person som man inte kan tycka illa om. Det fullkomligen strålar om honom varje gång man ser honom och han smittar av sig med sin glädje och sitt engagemang. Att se honom stråla av lycka när han räknade in tolvorna tillsammans med Loreen var helt underbart och jag grät glädjetårar tillsammans med Christer och delegationen från Sverige. Det är sådana ögonblick som bara får mig att längta efter mer och jag hoppas Christer är med i många år till.

Related Posts

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.